24. jaanuar 2016

Tegus nädalavahetus - Äpi loomine

Äpi loomisel pidime esialgu äpis asetuse paika panema. Selleks sai App Inventoris kasutatud Layout. Äpi loomiseks võtsime kasutusse vertikaalse (VerticalArrangement) ja horisontaalse asetuse (HorizontalArrangement). 
Nende abiga saame äpis kasutatavaid vahendeid oma plaani järgi kergesti asetada.

Avalehega oli kerge. Piisasa üksteise alla lohistada horisontaalsed asetused ja sinna sisse tähtede ja numbrite jagu Nuppe (Button).

Nii paigutatud alade kui ka nuppude suurused panime Fill parent. Seda kasutades ei ole oluline, millise nutivahendiga äpp kasutad. Vastavalt ekraani suurusele äpis nupud muudavad enda suurust.
 

Nupud nimetasime ümber, et hiljem oleks koodi kirjutamisel lihtsam aru saada, millele mingi käsklus läheb.

Äpi kasutamise vaate muutsime horisontaalvaatesse (Landscape). Selle tulemusel näeme videosid ja kirjutame tähti või numbreid kõrvuti.

Koodi kirjutamisel alustasime kergematest ülesannetest, näiteks et kui vajutada avalehel A nupule siis avab uue akna, kus on näha nii videot kui ka võimalik kirjutada. Samuti panime käsud nuppudele Mängi, Peata, Puhasta joonis ja Tagasi avalehele.

Kõige keerukamaks kujunes kood, kus äpp pidi aru saama, et kui vajutame Nr. 1 nupule siis ta uue akna avades näitab ka nr. 1 videot. Sellega tuli appi meil juhendaja Kaido.

Lõpptulemuseks tundusid need koodid kerged ja loogilised. Väga palju tuli vähemalt avalehel olevate nuppude koode dubleerida, samas tuli teha väikeseid muudatusi dubleeritud koodides.

Jäädvustused meie tegemistest :)
  

  

Katsetamine tahvelarvutiga, veendumaks, et kas lihtsamad  nupud ikka töötavad :)
   

Lühike kirjatehnika äpi tutvustav video...


Katsetamine ka nutitelefoniga...

Saime video tööle! Aga video on väike. Üks võimalus on ekraanile käsklus Sizing: Responsive. Vastavalt seadmele see käsklus venitab video video mängimise alal täismõõduks. 
  
Miinuseks on aga see, et tähed ja numbri videod teeb liiga piklikuks. Seda tuleb veel uurida, kuidas saaksime videod õigesse mõõtu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar